Featured image for 5 geheime trucs om eyeliner aan te brengen!
25 May 2023

5 Geheime Trucs om Eyeliner aan te Brengen

Eyeliner kan een geweldige manier zijn om je ogen te laten spreken en je make-uplook helemaal af te maken. Maar als je het verkeerd doet, kan het ook een complete ramp worden. Gelukkig zijn er enkele geheime trucs die je kunt gebruiken om je eyeliner-game naar een hoger niveau te tillen. In dit artikel delen we vijf van deze trucs met je, zodat jij voortaan de perfecte eyeliner kunt aanbrengen.

De meeste vrouwen zullen het erover eens zijn dat eyeliner een belangrijk onderdeel is van hun make-uproutine. Het kan je ogen meer definitie geven en je blik intenser maken. Maar eyeliner aanbrengen kan ook een uitdaging zijn, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Gelukkig zijn er enkele geheime trucs die je kunt gebruiken om je te helpen de perfecte lijn te tekenen.

1. Gebruik een potlood voor een natuurlijkere look

Als je op zoek bent naar een natuurlijkere look, kun je het beste een oogpotlood gebruiken in plaats van vloeibare eyeliner. Een potlood is makkelijker te hanteren en geeft je meer controle. Begin bij de binnenhoek van je oog en trek een dunne lijn langs je wimperrand. Als je een vollere look wilt, kun je het potlood gebruiken om je wimpers in te kleuren.

2. Maak gebruik van tape

Als je moeite hebt om een rechte lijn te trekken, kun je tape gebruiken als hulpmiddel. Plak een stukje tape langs de buitenste hoek van je oog en trek vervolgens de lijn langs de rand van de tape. Als je de tape weghaalt, heb je een perfecte lijn.

3. Gebruik een lepel voor een perfecte wing

Een winged eyeliner kan er geweldig uitzien, maar het kan ook een nachtmerrie zijn om te creëren. Gebruik een lepel om je te helpen een perfecte wing te maken. Plaats de lepel langs de buitenste hoek van je oog en gebruik de rand van de lepel als een gids om een rechte lijn te tekenen. Draai vervolgens de lepel om en gebruik de ronde rand om een perfecte curve te maken voor je wing.

4. Werk vanuit het midden naar buiten

Als je vloeibare eyeliner gebruikt, is het belangrijk om vanuit het midden naar buiten te werken. Begin halverwege je ooglid en trek een dunne lijn langs je wimperrand naar de buitenhoek van je oog. Werk vervolgens terug naar het midden en vul het binnenste deel van je ooglid in. Op deze manier krijg je een strakkere lijn die er natuurlijker uitziet.

5. Gebruik een primer

Een goede primer kan een wereld van verschil maken als het gaat om het aanbrengen van eyeliner. Een primer helpt om de huid rond je ogen glad te maken en voorkomt dat de eyeliner uitloopt of vervaagt gedurende de dag. Een goede primer kan ook helpen om de eyeliner langer te laten zitten, waardoor je de hele dag kunt genieten van je perfecte look. Breng de primer aan voordat je de eyeliner aanbrengt en wacht even tot deze volledig is opgedroogd voordat je begint met tekenen.

Conclusie

Met deze vijf geheime trucs kun je voortaan de perfecte eyeliner aanbrengen. Of je nu op zoek bent naar een natuurlijke look of een dramatische wing, deze trucs kunnen je helpen om je eyeliner-game naar een hoger niveau te tillen. Probeer ze eens uit en ontdek welke truc het beste werkt voor jouw stijl.

Veelgestelde vragen

 1. Kan ik vloeibare eyeliner aanbrengen op mijn onderste wimperrand? Ja, dat kan zeker. Gebruik een dunne kwast of een potlood om een dunne lijn te trekken langs de onderste wimperrand.

 2. Welk type eyeliner is het beste voor beginners? Een oogpotlood is het beste voor beginners, omdat het makkelijker te hanteren is dan vloeibare eyeliner. Je kunt ook kiezen voor een gel eyeliner, die iets meer controle biedt dan vloeibare eyeliner.

 3. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn eyeliner niet uitloopt? Gebruik een primer voordat je de eyeliner aanbrengt om te voorkomen dat deze uitloopt of vervaagt gedurende de dag. Je kunt ook kiezen voor een waterproof eyeliner.

 4. Hoe maak ik een perfecte winged eyeliner? Gebruik een lepel om je te helpen een perfecte wing te maken. Plaats de lepel langs de buitenste hoek van je oog en gebruik de rand van de lepel als een gids om een rechte lijn te tekenen. Draai vervolgens de lepel om en gebruik de ronde rand om een perfecte curve te maken voor je wing.

 5. Kan ik eyeliner gebruiken als ik gevoelige ogen heb? Ja, er zijn speciale eyeliners verkrijgbaar die geschikt zijn voor gevoelige ogen. Kies voor een hypoallergene formule zonder parfum en andere irriterende stoffen.

 6. Moet ik altijd zwarte eyeliner gebruiken? Nee, je kunt ook kiezen voor bruine eyeliner als je op zoek bent naar een zachtere look. Je kunt zelfs experimenteren met kleurrijke eyeliners om een statement te maken.

 7. Kan ik eyeliner aanbrengen op mijn waterlijn? Ja, dat kan, maar het kan wel wat ongemakkelijk zijn. Gebruik een waterproof eyeliner en wees voorzichtig om te voorkomen dat je in je oog prikt.

 8. Hoe kan ik eyeliner verwijderen? Gebruik een make-up remover speciaal voor ogen om de eyeliner te verwijderen. Breng de remover aan op een wattenschijfje en veeg zachtjes over je ogen tot de eyeliner volledig is verwijderd.

 9. Moet ik altijd dezelfde lijn trekken aan beide ogen? Het is belangrijk om te streven naar symmetrie, maar het is niet altijd mogelijk om exact dezelfde lijn te trekken aan beide ogen. Zorg ervoor dat de lijnen in ieder geval qua dikte en lengte overeenkomen.

 10. Moet ik altijd eyeliner aanbrengen? Nee, het is helemaal aan jou of je eyeliner wilt gebruiken of niet. Als je je er prettig bij voelt en het past bij je make-uplook, kun je het zeker gebruiken. Maar het is zeker niet verplicht.

 11. Hoe kan ik voorkomen dat mijn eyeliner afbrokkelt? Gebruik een eyeliner van goede kwaliteit en breng een dunne lijn aan in plaats van te proberen een dikke lijn te trekken in één keer. Breng indien nodig een tweede laag aan. Vergeet ook niet om een primer te gebruiken om de eyeliner langer te laten zitten.

 12. Kan ik eyeliner aanbrengen als ik contactlenzen draag? Ja, dat kan zeker. Maar wees voorzichtig om te voorkomen dat je in je oog prikt. Gebruik ook een waterproof eyeliner om te voorkomen dat deze uitloopt en in je oog komt.

 13. Hoe kan ik voorkomen dat mijn eyeliner vervaagt gedurende de dag? Gebruik een primer voordat je de eyeliner aanbrengt en kies voor een waterproof formule. Je kunt ook een transparante poeder aanbrengen over de eyeliner om deze te fixeren.

 14. Kan ik eyeliner aanbrengen als ik een bril draag? Ja, dat kan zeker. Kies voor een iets dikkere lijn dan normaal, omdat de bril de eyeliner enigszins kan bedekken.

 15. Kan ik eyeliner aanbrengen op mijn binnenste ooghoek? Ja, dat kan, maar wees voorzichtig om te voorkomen dat de eyeliner in je oog komt. Gebruik een dunne kwast of een potlood om een dunne lijn te trekken langs de binnenste ooghoek.

Hopelijk hebben deze geheime trucs je geholpen om je eyeliner-game naar een hoger niveau te tillen. Onthoud dat oefening kunst baart, dus blijf oefenen en experimenteer met verschillende technieken en stijlen. Veel succes!