Featured image for Beroemdheden met de meest iconische looks!
24 Apr 2023

Beroemdheden met de meest iconische eyeliner looks!

De wereld van de make-up is rijk aan creativiteit en glamour. Een van de meest iconische en tijdloze make-up elementen is zonder twijfel de eyeliner. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden hun stempel gedrukt op de make-upwereld met hun iconische eyeliner looks. In dit artikel bespreken we 12 van de meest iconische eyeliner looks van beroemdheden en geven we tips voor het creëren van je eigen onvergetelijke look.

Audrey Hepburn

Cat-eye eyeliner

Audrey Hepburn, een van de grootste stijliconen aller tijden, staat bekend om haar elegante en klassieke cat-eye eyeliner. Deze look, die de nadruk legt op de bovenste wimperlijn en uitloopt in een scherpe, opwaartse vleugel, is synoniem geworden met glamour en verfijning.

Brigitte Bardot

Smokey-eye look

De Franse actrice en model Brigitte Bardot staat bekend om haar verleidelijke smokey-eye look. Ze accentueerde haar ogen met een dikke, vervaagde eyeliner en speelde met schaduwen om diepte en intensiteit te creëren.

Twiggy

Grafische eyeliner

Het Britse supermodel Twiggy, beroemd in de jaren '60, droeg een gedurfde en avant-gardistische grafische eyeliner. Ze creëerde een dramatisch effect door haar onderste wimperlijn te benadrukken met zware strepen eyeliner en valse wimpers.

Amy Winehouse

Extreme winged eyeliner De betreurde zangeres Amy Winehouse staat bekend om haar kenmerkende en extreme winged eyeliner. Haar dikke, zwarte eyeliner met een dramatische opwaartse vleugel maakte haar look onmiskenbaar en uniek.

Lady Gaga

Creatieve en gewaagde eyeliner

Lady Gaga, bekend om haar innovatieve en creatieve benadering van mode en make-up, heeft talloze onvergetelijke eyeliner looks op haar naam staan. Van geometrische vormen tot gedurfde kleuren, haar eyelinerstijlen zijn een inspiratiebron voor velen.

Adele

Vintage winged eyeliner

De Britse zangeres Adele is een groot voorstander van de vintage winged eyeliner look. Haar perfecte, scherpe vleugels en volle wimpers geven haar ogen een tijdloze en elegante uitstraling.

Rihanna

Kleurrijke en gewaagde eyeliner

Rihanna, een icoon op het gebied van mode en make-up, heeft vaak kleurrijke en gedurfde eyeliner looks gedragen. Ze experimenteert met levendige kleuren en unieke vormen, waardoor ze altijd in het middelpunt van de belangstelling staat.

Katy Perry

Retro eyeliner

Katy Perry staat bekend om haar liefde voor retro make-upstijlen. Haar kenmerkende eyeliner look bestaat uit een strakke cat-eye met een opwaartse vleugel, die doet denken aan de glamour van Hollywood uit de jaren '50.

Beyoncé

Felle cat-eye look

Beyoncé, de koningin van de pop, draagt vaak een felle cat-eye look die haar ogen benadrukt en haar gezicht een krachtige uitstraling geeft. Haar perfecte vleugels en intense kleur maken deze look een favoriet onder haar fans.

Taylor Swift

Klassieke cat-eye look

Taylor Swift heeft een voorliefde voor de klassieke cat-eye look. Haar subtiele, maar perfect aangebrachte eyeliner zorgt voor een verfijnde en elegante uitstraling.

Ariana Grande

Signature winged eyeliner

Ariana Grande staat bekend om haar kenmerkende winged eyeliner. Haar scherpe en precieze vleugels zijn een vast onderdeel van haar make-uproutine en geven haar een herkenbare, glamoureuze uitstraling.

Zoe Kravitz

Moderne cat-eye

Actrice en stijlicoon Zoe Kravitz heeft een moderne draai gegeven aan de klassieke cat-eye. Haar subtiele en strakke eyeliner, gecombineerd met een vleugje kleur, zorgt voor een frisse en eigentijdse look.

Tips voor het creëren van je eigen iconische eyeliner look

Wil je je eigen iconische eyeliner look creëren? Hier zijn enkele tips:

 • Oefen met verschillende technieken en stijlen om te ontdekken wat het beste bij jou past
 • Gebruik een eyeliner die gemakkelijk aan te brengen is en lang blijft zitten
 • Probeer zowel vloeibare als potlood-eyeliners om te zien welke je het prettigst vindt werken
 • Experimenteer met kleuren en vormen om een unieke look te creëren
 • Gebruik make-upkwastjes voor extra precisie en controle
 • Zorg voor een goede belichting en een spiegel op ooghoogte tijdens het aanbrengen van je eyeliner
 • Wees niet bang om fouten te maken - oefening baart kunst!

Conclusie

Beroemdheden hebben door de jaren heen de meest iconische en gedenkwaardige eyeliner looks gecreëerd. Van Audrey Hepburn's klassieke cat-eye tot Rihanna's kleurrijke en gewaagde stijlen, deze beroemdheden hebben laten zien dat de mogelijkheden met eyeliner eindeloos zijn. Laat je inspireren door deze iconische looks en creëer je eigen unieke en onvergetelijke eyelinerstijl!

Veelgestelde vragen

 1. Wat is het geheim achter een perfecte cat-eye?
  Het geheim achter een perfecte cat-eye is oefening, geduld en het vinden van de juiste techniek die bij jou past. Gebruik een eyeliner die gemakkelijk aan te brengen is en een make-upkwastje voor extra precisie.

 2. Welke soort eyeliner is het beste voor beginners?
  Voor beginners kan een potlood-eyeliner makkelijker zijn om mee te werken dan een vloeibare eyeliner. Potlood-eyeliners zijn vergevingsgezinder en eenvoudiger te corrigeren als je fouten maakt.

 3. Hoe kies ik de juiste kleur eyeliner voor mijn oogkleur?
  Om de juiste kleur eyeliner te kiezen, kun je kleuren kiezen die complementair zijn aan je oogkleur. Bijvoorbeeld, brons- en kopertinten zijn prachtig bij blauwe ogen, terwijl paarse en groene tinten perfect zijn voor bruine ogen.

 4. Hoe kan ik mijn eyeliner look langer laten meegaan?
  Om je eyeliner look langer te laten meegaan, kun je een oogschaduwprimer gebruiken om te zorgen dat je ooglid vetvrij is. Kies daarnaast voor een eyeliner die waterproof en veegvast is.

 5. Is het dragen van valse wimpers noodzakelijk voor een iconische eyeliner look?
  Nee, het dragen van valse wimpers is niet noodzakelijk voor een iconische eyeliner look. Je kunt ook je natuurlijke wimpers benadrukken met een volumineuze mascara.