Featured image for Eyeliners getest: de beste merken onthuld!
04 May 2023

Eyeliners getest: de beste merken onthuld!

Als je een fan bent van oogmake-up, dan weet je waarschijnlijk hoe belangrijk een goede eyeliner is voor je look. Er zijn talloze merken en soorten eyeliners op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Maar welke is nu eigenlijk de beste? Wij hebben verschillende eyeliners getest en de beste merken voor je op een rijtje gezet.

In dit artikel bespreken we de resultaten van onze test van verschillende merken eyeliners. We kijken naar de kwaliteit van de eyeliner, de intensiteit van de kleur, de duurzaamheid en de prijs. Aan de hand van deze criteria hebben we de beste merken voor je geselecteerd.

Waarom een goede eyeliner zo belangrijk is

Voordat we naar de beste merken gaan kijken, is het belangrijk om te weten waarom een goede eyeliner zo belangrijk is. Een eyeliner kan je ogen namelijk meer definitie en diepte geven. Het kan je ogen ook groter laten lijken en je wimpers voller doen lijken. Met een goede eyeliner kan je je ogen in de spotlights zetten en je hele look een boost geven.

De beste merken eyeliners

Na het testen van verschillende eyeliners zijn wij tot de conclusie gekomen dat de volgende merken tot de top behoren:

1. Maybelline New York Hyper Precise All Day

De Maybelline New York Hyper Precise All Day eyeliner is een van de beste eyeliners die we hebben getest. De eyeliner heeft een hele fijne punt waardoor je heel precies kunt werken. De kleur is diep zwart en blijft de hele dag goed zitten. Bovendien is de prijs heel redelijk, wat deze eyeliner tot een echte winnaar maakt.

2. L'Oréal Paris Super Liner Perfect Slim

De L'Oréal Paris Super Liner Perfect Slim eyeliner is ook een absolute aanrader. De eyeliner heeft een hele dunne punt waardoor je heel precies kunt werken. De kleur is intens zwart en blijft de hele dag goed zitten. Deze eyeliner is wel iets duurder dan de Maybelline New York Hyper Precise All Day, maar nog steeds heel redelijk geprijsd.

3. Clinique Pretty Easy Liquid Eyelining Pen

De Clinique Pretty Easy Liquid Eyelining Pen is een iets duurdere eyeliner, maar ook van uitstekende kwaliteit. De eyeliner heeft een iets dikkere punt waardoor je iets minder precies kunt werken, maar wel snel een mooie lijn kunt zetten. De kleur is diep zwart en blijft de hele dag goed zitten.

4. MAC Liquidlast Liner

De MAC Liquidlast Liner is een van de duurdere eyeliners die we hebben getest, maar ook een van de beste. De eyeliner heeft een hele fijne punt waardoor je heel precies kunt werken. De kleur is intens zwart en blijft de hele dag goed zitten, zelfs als je een wat vettigere huid hebt.

5. NYX Professional Makeup Epic Ink Liner

De NYX Professional Makeup Epic Ink Liners zijn er in verschillende vormen: vloeibaar, potlood, gel, crème en marker. Elk type liner heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is een vloeibare liner bijvoorbeeld zeer precies, terwijl een potloodliner zachter is en gemakkelijker te gebruiken voor beginners. Hieronder vind je nog enkele andere merken die we hebben getest en die ook goede resultaten hebben opgeleverd:

6. Essence Liquid Ink Eyeliner

De Essence Liquid Ink Eyeliner is een hele betaalbare optie. De eyeliner heeft een dunne punt en de kleur is intens zwart. Het nadeel is wel dat de liner niet de hele dag blijft zitten en soms wat uitloopt. Desondanks is het een goede optie voor als je een eyeliner voor een korte periode nodig hebt.

7. Catrice Liquid Liner Waterproof

De Catrice Liquid Liner Waterproof is een goede optie als je een waterproof eyeliner zoekt. De liner heeft een dunne punt en de kleur is intens zwart. De liner blijft de hele dag zitten en is ook nog eens betaalbaar.

8. Rimmel London Exaggerate Waterproof Eye Definer

De Rimmel London Exaggerate Waterproof Eye Definer is een potloodliner die zeer geschikt is voor beginners. De liner is gemakkelijk aan te brengen en de kleur is intens zwart. Het nadeel is dat de liner niet de hele dag blijft zitten en soms wat uitloopt.

9. Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil

De Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil is een van de duurdere potloodliners die we hebben getest. De liner is zeer zacht en gemakkelijk aan te brengen. De kleur is intens zwart en blijft de hele dag zitten.

10. Bobbi Brown Long-Wear Gel Eyeliner

De Bobbi Brown Long-Wear Gel Eyeliner is een goede optie als je op zoek bent naar een gel liner. De kleur is intens zwart en blijft de hele dag goed zitten. Het nadeel is dat je een aparte kwast nodig hebt om de liner aan te brengen en dat het wat langer duurt voordat je de perfecte lijn hebt gezet.

Tips voor het aanbrengen van eyeliner

Nu je weet welke merken eyeliners het beste uit onze test zijn gekomen, willen we je ook nog enkele tips geven voor het aanbrengen van eyeliner.

1. Oefen op je hand

Als je nog niet zo bekend bent met het aanbrengen van eyeliner, oefen dan eerst op je hand. Zo krijg je een gevoel voor hoe de liner werkt en kun je oefenen met de juiste druk en bewegingen.

2. Begin dun

Begin met een dunne lijn en bouw de lijn langzaam op. Zo voorkom je dat je meteen een te dikke lijn zet en kun je de lijn precies zo maken als je wilt.

3. Houd je ooglid strak

Houd je ooglid strak als je de eyeliner aanbrengt. Zo kun je gemakkelijker een rechte lijn maken.

4. Gebruik een spiegel

Gebruik een spiegel zodat je precies kunt zien wat je doet en waar je de liner aanbrengt. Zo voorkom je dat je uitschiet of dat de lijn niet mooi recht is.

5. Experimenteer met verschillende vormen

Er zijn verschillende manieren om een eyeliner aan te brengen. Experimenteer met verschillende vormen en stijlen om te ontdekken wat het beste bij jouw ogen past.

6. Breng mascara aan

Breng na het aanbrengen van de eyeliner ook mascara aan. Zo krijgen je wimpers meer volume en wordt je look helemaal compleet.

Conclusie

Er zijn veel verschillende merken eyeliners op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Na het testen van verschillende merken zijn wij tot de conclusie gekomen dat de Maybelline New York Hyper Precise All Day, L'Oréal Paris Super Liner Perfect Slim, Clinique Pretty Easy Liquid Eyelining Pen, MAC Liquidlast Liner en NYX Professional Makeup Epic Ink Liner tot de beste merken behoren. Maar vergeet niet dat het aanbrengen van eyeliner ook een kwestie is van oefenen. Met onze tips en de juiste eyeliner moet het zeker lukken om de perfecte lijn te zetten.

FAQs

  1. Wat is de beste eyeliner voor beginners?
  • Een potloodliner zoals de Rimmel London Exaggerate Waterproof Eye Definer is zeer geschikt voor beginners.
  1. Wat is de beste eyeliner voor een waterproof look?
  • De Catrice Liquid Liner Waterproof is een goede optie voor een waterproof look.
  1. Wat is de beste eyeliner voor een precieze lijn?
  • De Maybelline New York Hyper Precise All Day en de L'Oréal Paris Super Liner Perfect Slim zijn beide zeer geschikt voor een precieze lijn.
  1. Kan ik verschillende eyeliner stijlen uitproberen?
  • Ja, zeker weten! Er zijn verschillende manieren om een eyeliner aan te brengen, experimenteer met verschillende stijlen en ontdek wat het beste bij jouw ogen past.
  1. Hoe kan ik voorkomen dat mijn eyeliner uitloopt?
  • Zorg ervoor dat je eyeliner waterproof is en breng eventueel oogschaduw aan om de eyeliner op zijn plek te houden.