Featured image for Hoe breng je oogschaduw het beste aan
22 Feb 2023

Hoe breng je oogschaduw het beste aan

We begrijpen dat het aanbrengen van oogschaduw een uitdaging kan zijn, vooral als je net begint met make-up. In deze uitgebreide handleiding delen we onze tips en trucs voor het aanbrengen van oogschaduw als een professional. 

De juiste tools

Allereerst is het belangrijk om de juiste tools te hebben. Voor oogschaduw heb je een oogschaduwkwast nodig en een blendingkwast. De oogschaduwkwast gebruik je om de oogschaduw op je ooglid aan te brengen en de blendingkwast om de kleuren te blenden en te mengen. Zorg ervoor dat je kwasten van goede kwaliteit gebruikt voor het beste resultaat.

Primer en basisoogschaduw

Een goede primer helpt om de oogschaduw de hele dag op zijn plaats te houden. Breng een kleine hoeveelheid primer aan op je ooglid en gebruik je vinger of een kwast om het gelijkmatig te verdelen. Breng vervolgens een lichte, neutrale kleur oogschaduw aan over het hele ooglid. Dit helpt om de kleuren te mengen en te blenden.

Kleur opbouwen

Breng de gewenste kleur aan op het bewegend ooglid met behulp van de oogschaduwkwast. Begin met een kleine hoeveelheid en bouw de kleur langzaam op totdat je het gewenste effect hebt bereikt. Gebruik de blendingkwast om de kleuren te blenden en te mengen. Dit zorgt voor een zachte, naadloze overgang tussen de kleuren.

Definieer de ogen

Breng een donkerdere kleur oogschaduw aan in de buitenste ooghoeken om de ogen te definiëren. Gebruik een kleinere kwast voor meer precisie. Meng de kleur vervolgens met de blendingkwast om harde lijnen te voorkomen.

Oogpotlood en mascara

Breng een lijntje aan langs de bovenste wimperlijn met een oogpotlood om de ogen verder te definiëren. Gebruik vervolgens een mascara om de wimpers te verlengen en volume te geven. Zorg ervoor dat je de mascara vanaf de wortels van de wimpers aanbrengt en naar buiten werkt.

Uw look voltooien

Als laatste stap kun je de wenkbrauwen invullen en highlighter aanbrengen onder de wenkbrauwboog en in de binnenste ooghoek om de ogen te laten stralen.
Door deze stappen te volgen, zul je in staat zijn om een ​​prachtige, professionele oogmake-up look te creëren. Onthoud dat oefening perfect maakt en experimenteer met verschillende kleuren en technieken totdat je de look hebt gevonden die het beste bij je past.

Conclusie

Hopelijk hebben deze tips u geholpen om uw oogmake-up te verbeteren.
Het aanbrengen van oogschaduw is een kunst en vergt oefening en geduld. Door de juiste tools te gebruiken en deze stappen te volgen, kunt u een professionele look creëren die de hele dag meegaat.
Onthoud dat er geen perfecte manier is om make-up aan te brengen. Experimenteer met verschillende kleuren en technieken om te ontdekken wat het beste bij u past. En vergeet niet om plezier te hebben en te genieten van het proces!