Featured image for Hoe je Lippenstift Kiest die bij jouw Huidskleur Past
18 Apr 2023

Hoe je Lippenstift Kiest die bij jouw Huidskleur Past

Als het gaat om make-up, is lippenstift een onmisbaar element. Maar het kiezen van de juiste kleur lippenstift kan soms een uitdaging zijn, vooral als je rekening moet houden met je huidskleur. In deze gids leer je hoe je de perfecte lippenstift kunt kiezen die bij jouw huidskleur past.

Waarom is het belangrijk om een lippenstift te kiezen die bij jouw huidskleur past?

De juiste kleur lippenstift kan je uiterlijk verbeteren en je zelfvertrouwen vergroten. Wanneer je een lippenstift kiest die goed bij jouw huidskleur past, kan het de natuurlijke schoonheid van je gezicht benadrukken en je lippen er voller en aantrekkelijker laten uitzien.

Aan de andere kant kan het kiezen van de verkeerde kleur lippenstift je gezicht dof en onflatteus maken, en zelfs je huidskleur er bleker of onnatuurlijk laten uitzien. Het is dus belangrijk om te weten welke kleur lippenstift het beste bij jouw huidskleur past.

Hoe bepaal je jouw huidskleur?

Voordat je de juiste lippenstiftkleur kunt kiezen, moet je eerst weten welke huidskleur je hebt. Hieronder staan enkele manieren om jouw huidskleur te bepalen:

1. Kijk naar de aderen in je polsen

Kijk naar de aderen in je polsen in natuurlijk licht. Als je aderen blauwachtig lijken, heb je waarschijnlijk een koele huidskleur. Als je aderen groenachtig lijken, heb je waarschijnlijk een warme huidskleur.

2. Doe de witte doektest

Houd een witte doek naast je gezicht en kijk in de spiegel. Als je huid er roze uitziet, heb je waarschijnlijk een koele huidskleur. Als je huid er geel uitziet, heb je waarschijnlijk een warme huidskleur.

3. Kijk naar je huidtint

Mensen met een koele huidskleur hebben meestal een roze, rode of blauwe ondertoon, terwijl mensen met een warme huidskleur meestal een gele of olijfkleurige ondertoon hebben.

Kies de juiste kleur lippenstift voor jouw huidskleur

Nu je weet welke huidskleur je hebt, kun je de juiste kleur lippenstift kiezen. Hieronder staan enkele tips voor het kiezen van de juiste lippenstiftkleur:

1. Koele huidskleur

Als je een koele huidskleur hebt, kies dan voor lippenstiftkleuren met een blauwe of roze ondertoon, zoals berry, kersenrood, pruim, rood met een blauwe ondertoon en roze.

2. Warme huidskleur

Als je een warme huidskleur hebt, kies dan voor lippenstiftkleuren met een gele of oranje ondertoon, zoals koraal, perzik, oranjerood, terracotta en brons.

3. Neutrale huidskleur

Als je een neutrale huidskleur hebt, heb je geluk omdat je bijna elke lippenstiftkleur kunt dragen. Je kunt experimenteren met verschillende kleuren en kiezen voor rood, nude, mauve en beige.

Tips voor het aanbrengen van lippenstift

Nu je de perfecte lippenstiftkleur hebt gekozen, zijn hier enkele tips voor het aanbrengen van lippenstift:

1. Scrub je lippen

Om ervoor te zorgen dat je lippenstift er mooi uitziet, scrub je lippen voordat je lippenstift aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat je lippen zacht en glad zijn en helpt om de lippenstift langer te laten zitten.

2. Gebruik lippenbalsem

Breng voordat je lippenstift aanbrengt, een dunne laag lippenbalsem aan op je lippen. Dit helpt om je lippen gehydrateerd te houden en voorkomt dat de lippenstift uitdroogt.

3. Breng de lippenstift aan met een kwastje

Om ervoor te zorgen dat je lippenstift er netjes uitziet en langer blijft zitten, breng je de lippenstift aan met een kwastje. Hiermee kun je de lippenstift nauwkeurig aanbrengen en voorkomen dat de lippenstift uitloopt.

4. Gebruik lippenstift als blush

Als je haast hebt en geen blush bij de hand hebt, kun je een beetje lippenstift aanbrengen op je wangen en voorzichtig uitsmeren. Dit geeft je wangen een mooie, natuurlijke kleur.

Veelgemaakte fouten bij het kiezen van lippenstift

Hier zijn enkele veelgemaakte fouten bij het kiezen van lippenstift en hoe je ze kunt vermijden:

1. Het niet testen van de lippenstift op je lippen

De kleur van de lippenstift kan er anders uitzien op je lippen dan in de verpakking. Test daarom altijd de lippenstift op je lippen voordat je het koopt.

2. Het kiezen van te donkere lippenstift

Donkere lippenstift kan je gezicht ouder en harder laten lijken. Kies daarom voor een lippenstift die iets lichter is dan de natuurlijke kleur van je lippen.

3. Het kiezen van te felle kleuren

Felle lippenstiftkleuren kunnen overweldigend zijn en niet bij elke gelegenheid passen. Kies daarom voor een lippenstift die geschikt is voor de gelegenheid en bij jouw persoonlijkheid past.

Conclusie

Het kiezen van de juiste lippenstift kan een uitdaging zijn, maar door rekening te houden met je huidskleur en enkele tips te volgen, kun je de perfecte lippenstiftkleur vinden die bij jou past. Vergeet niet om je lippen te scrubben en lippenbalsem aan te brengen voordat je lippenstift aanbrengt, en gebruik een kwastje voor een nauwkeurige applicatie. Vermijd veelgemaakte fouten zoals het kiezen van te donkere of te felle kleuren en test altijd de lippenstift op je lippen voordat je het koopt.

Met de juiste kleur lippenstift kun je jouw natuurlijke schoonheid verbeteren en je zelfvertrouwen vergroten. Dus experimenteer met verschillende kleuren en vind de lippenstiftkleur die het beste bij jouw huidskleur past.

Veelgestelde vragen

 1. Moet ik altijd lippenstift dragen die bij mijn huidskleur past?
  • Nee, je kunt experimenteren met verschillende kleuren en kijken welke kleuren bij jouw persoonlijkheid en gelegenheid passen.
 2. Wat is de beste manier om lippenstift aan te brengen?
  • Gebruik een kwastje voor een nauwkeurige applicatie en breng lippenbalsem aan voordat je lippenstift aanbrengt om je lippen gehydrateerd te houden.
 3. Hoe kan ik mijn lippenstift langer laten zitten?
  • Scrub je lippen voordat je lippenstift aanbrengt en breng een dunne laag lippenbalsem aan op je lippen.
 4. Welke lippenstiftkleur past het beste bij mijn neutrale huidskleur?
  • Je kunt bijna elke kleur lippenstift dragen als je een neutrale huidskleur hebt. Probeer rood, nude, mauve en beige.
 5. Is het belangrijk om lippenstift te testen voordat ik het koop?
  • Ja, de kleur van de lippenstift kan er anders uitzien op je lippen dan in de verpakking. Test altijd de lippenstift op je lippen voordat je het koopt.