Featured image for Ultieme gids voor het kopen van de perfecte eyeliner!
01 May 2023

Ultieme gids voor het kopen van de perfecte eyeliner

Of je nu een beginner of een pro bent, het vinden van de perfecte eyeliner kan een uitdaging zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten, kleuren en formules beschikbaar dat het moeilijk kan zijn om te weten waar je moet beginnen. In deze ultieme gids voor het kopen van de perfecte eyeliner zullen we je alles vertellen wat je moet weten om de juiste keuze te maken.

Het kiezen van de juiste eyeliner kan een wereld van verschil maken voor je look. Of je nu gaat voor een subtiele dagelijkse look of een dramatische avondlook, de juiste eyeliner kan ervoor zorgen dat je ogen opvallen en je hele gezicht er helderder uitziet. Er zijn echter zoveel verschillende soorten eyeliners beschikbaar dat het moeilijk kan zijn om te weten waar je moet beginnen. In deze gids zullen we je alles vertellen wat je moet weten over het kiezen van de perfecte eyeliner.

Soorten eyeliners

Er zijn verschillende soorten eyeliners beschikbaar en elk type heeft zijn eigen unieke kenmerken. Hieronder bespreken we de meest voorkomende soorten eyeliners.

1. Vloeibare eyeliner

Vloeibare eyeliner is perfect voor een strakke, nauwkeurige lijn. Het kan wat oefening vergen om het goed aan te brengen, maar het geeft wel het beste resultaat. Het is beschikbaar in verschillende formules, van matte tot glanzend en zelfs glitter. Het is een goede keuze voor een dramatische avondlook.

2. Gel eyeliner

Gel eyeliner is gemakkelijker aan te brengen dan vloeibare eyeliner en kan ook een strakke lijn geven. Het is beschikbaar in potten en wordt meestal aangebracht met een kwastje. Gel eyeliner is verkrijgbaar in verschillende formules en kan zowel mat als glanzend zijn. Het is ook waterdicht, wat betekent dat het de hele dag blijft zitten.

3. Pencil eyeliner

Pencil eyeliner is een van de meest gebruikte soorten eyeliners. Het is gemakkelijk aan te brengen en kan worden vervaagd voor een meer subtiele look. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan worden gebruikt op de waterlijn van het oog. Het is ook handig om te reizen omdat het geen extra kwasten of applicators vereist.

4. Kohl eyeliner

Kohl eyeliner is een zachte eyeliner die perfect is voor een smoky look. Het kan worden aangebracht op de waterlijn van het oog of langs de wimperlijn voor een meer dramatische look. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan worden vervaagd voor een zachte uitstraling.

Welke kleur eyeliner moet je kiezen?

Er zijn zoveel kleuren eyeliner beschikbaar dat het moeilijk kan zijn om te weten welke kleur je moet kiezen. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste kleur te kiezen.

1. Zwart

Zwarte eyeliner is de meest populaire kleur. Het is perfect voor een dramatische look en kan worden aangebracht met alle soorten eyeliners. Het is een klassieke keuze die altijd werkt.

2. Bruin

Bruine eyeliner is een zachtere optie dan zwart. Het is perfect voor een natuurlijke look en kan worden gebruikt om de wimpers te definiëren zonder al te opvallend te zijn. Het is ook een goede keuze voor mensen met lichte ogen omdat het niet zo hard is als zwart.

3. Blauw

Blauwe eyeliner is een geweldige keuze als je wilt experimenteren met kleur. Het is een populaire keuze voor mensen met bruine ogen omdat het de oogkleur doet uitkomen. Het kan worden aangebracht als een dunne lijn langs de wimperlijn of als een dikke, dramatische lijn.

4. Groen

Groene eyeliner is een gedurfde keuze. Het is perfect voor mensen met groene of hazelkleurige ogen omdat het de oogkleur doet uitkomen. Het kan worden aangebracht als een dunne lijn langs de wimperlijn of als een dikke, dramatische lijn.

5. Paars

Paarse eyeliner is een geweldige keuze als je wilt experimenteren met kleur. Het is een goede keuze voor mensen met groene of blauwe ogen omdat het de oogkleur doet uitkomen. Het kan worden aangebracht als een dunne lijn langs de wimperlijn of als een dikke, dramatische lijn.

Welke eyeliner past het beste bij jouw oogvorm?

De vorm van je ogen kan invloed hebben op welke eyeliner het beste bij je past. Hieronder bespreken we welke eyeliner het beste past bij verschillende oogvormen.

1. Amandelvormige ogen

Mensen met amandelvormige ogen hebben geluk omdat bijna elke eyeliner bij hen past. Zowel dunne als dikke lijnen werken goed. Gebruik een vloeibare eyeliner voor een strakke lijn of een pencil eyeliner voor een zachtere look.

2. Ronde ogen

Mensen met ronde ogen moeten voorzichtig zijn met dikke eyeliners omdat dit de ogen nog ronder kan maken. Gebruik een vloeibare eyeliner om een dunne lijn langs de wimperlijn te tekenen. Begin dun aan de binnenkant van het oog en bouw de lijn op naar de buitenkant van het oog voor een subtielere look.

3. Hooded ogen

Mensen met hooded ogen moeten opletten dat de eyeliner niet verdwijnt als ze hun ogen openen. Gebruik een vloeibare eyeliner om een dunne lijn langs de wimperlijn te tekenen en trek deze lijn lichtjes naar boven om de vorm van het oog te accentueren.

4. Aziatische ogen

Mensen met Aziatische ogen hebben vaak minder zichtbare wimperlijnen. Gebruik een vloeibare eyeliner om een dunne lijn langs de wimper lijn te tekenen en trek deze lijn lichtjes naar boven om de vorm van het oog te accentueren. Gebruik een pencil eyeliner op de waterlijn van het oog om de ogen groter te laten lijken.

Welke eyeliner past het beste bij jouw huidtype?

De keuze van eyeliner hangt ook af van je huidtype. Hieronder bespreken we welke eyeliner het beste past bij verschillende huidtypen.

1. Vette huid

Mensen met een vette huid moeten opletten dat hun eyeliner niet uitloopt. Gebruik een waterdichte eyeliner, zoals een gel of vloeibare eyeliner, om te voorkomen dat de eyeliner vlekt.

2. Droge huid

Mensen met een droge huid moeten opletten dat hun eyeliner niet uitdroogt en schilferig wordt. Gebruik een potlood- of kohleyeliner voor een zachte, smudgy look.

3. Gevoelige huid

Mensen met een gevoelige huid moeten opletten dat de eyeliner geen irritatie veroorzaakt. Gebruik een hypoallergene eyeliner en vermijd eyeliner op de waterlijn van het oog.

Hoe breng je eyeliner aan?

Nu je de juiste eyeliner hebt gekozen, is het tijd om te leren hoe je deze aanbrengt. Hieronder bespreken we hoe je eyeliner aanbrengt met verschillende soorten eyeliners.

1. Vloeibare eyeliner

Gebruik een vloeibare eyeliner met een fijne punt voor een strakke lijn. Begin aan de binnenkant van het oog en trek de lijn langs de wimperlijn naar buiten. Zorg ervoor dat de lijn dunner wordt naarmate je verder naar binnen gaat.

2. Gel eyeliner

Gebruik een kwastje om gel eyeliner aan te brengen. Dip het kwastje in de pot en trek een lijn langs de wimperlijn. Zorg ervoor dat de lijn dunner wordt naarmate je verder naar binnen gaat.

3. Pencil eyeliner

Gebruik een pencil eyeliner om een lijn langs de wimperlijn te tekenen. Je kunt de lijn vervagen met een kwastje voor een zachtere look.

4. Kohl eyeliner

Gebruik een kohleyeliner om een lijn langs de wimperlijn te tekenen en vervaag deze met een kwastje voor een smoky look.

Hoe kies je de juiste eyeliner voor jouw look?

De keuze van eyeliner hangt ook af van de look die je wilt creëren. Hieronder bespreken we hoe je de juiste eyeliner kiest voor jouw look.

1. Subtiele look

Voor een subtiele look gebruik je een pencil eyeliner om een dunne lijn langs de wimperlijn te tekenen.

2. Dagelijkse look

Voor een dagelijkse look gebruik je een gel eyeliner om een dunne lijn langs de wimperlijn te tekenen.

3. Dramatische look

Voor een dramatische look gebruik je een vloeibare eyeliner om een dikke lijn langs de wimperlijn te tekenen. Trek de lijn iets langer door naar de buitenste ooghoek voor een meer dramatische look.

4. Smoky look

Voor een smoky look gebruik je een kohleyeliner om een lijn langs de wimperlijn te tekenen en vervaag deze met een kwastje voor een zachtere look.

Conclusie

Het kiezen van de juiste eyeliner kan een uitdaging zijn, maar met deze gids heb je alles wat je nodig hebt om de perfecte eyeliner te vinden. Het belangrijkste is om te kiezen welk type eyeliner het beste bij je past en om te weten hoe je deze moet aanbrengen. Experimenteer met verschillende kleuren en texturen om te ontdekken welke het beste werkt voor jouw look.

FAQs

  1. Hoe vaak moet ik mijn eyeliner vervangen?
  • Het is aanbevolen om je eyeliner om de 3 maanden te vervangen om bacteriën te voorkomen.
  1. Hoe voorkom ik dat mijn eyeliner uitloopt?
  • Gebruik een waterdichte eyeliner en zorg ervoor dat je ooglid droog is voordat je de eyeliner aanbrengt.
  1. Welk type eyeliner is het beste voor beginners?
  • Pencil eyeliner is het gemakkelijkst aan te brengen en daarom een goede keuze voor beginners.
  1. Hoe kan ik mijn eyeliner verwijderen?
  • Gebruik een make-up remover speciaal voor ogen en wrijf voorzichtig over het ooglid om de eyeliner te verwijderen.
  1. Kan ik eyeliner gebruiken op mijn waterlijn?
  • Ja, je kunt eyeliner gebruiken op je waterlijn, maar vermijd dit als je gevoelige ogen hebt. Gebruik in dat geval een hypoallergene eyeliner.